Pascale Platel vastgelegd voor DeinzeLacht 13

Pascale confereert over haar ontgroening in de manhaftige grootstad Gent en draait tussendoor een plaatje uit de soundtrack van haar jeugd.

Pascale lanceerde haar TET Talk tijdens de Gentse Feesten en het bleek meteen een schot in de roos. Elke avond een volle zaal en een publiek dat de typische combinatie van humor en de daarachter verborgen ernst duidelijk kon waarderen.

Pascale staat al ruim een kwarteeuw in het vak. Ze brak in 1998 door met de hilarische theatermonoloog De koning van de paprikachips. Nadien schreef ze nog veel opmerkelijke theaterstukken en one-woman shows met intrigerende titels. Een echte theatermadam, al kennen we ze ook van televisie. Ze werkte voor De Laatste Show, 1.000 zonnen en garnalen en VOLT en vertolkte een hoofdrol in de serie Jes (VTM).

“Ik heb vastgesteld dat ik van alle negatieve opmerkingen die de juf op mijn rapport had gepend uiteindelijk mijn beroep heb gemaakt. Er stond op dat ik wel slim en rap was, maar dat ik veel te druk was, zot deed en teveel speelde in de klas. En dat uitgerekend die laatste en dus slechte eigenschappen als kind – en dan vooral spelen – nu mijn professionele bezigheid zijn geworden.”
http://www.karaat.be

Pascale heeft een sappig Gents accent. Of toch niet? “Eigenlijk spreek ik geen Gents: oorspronkelijk ben ik van Sint-Denijs-Westrem, een randgemeente, en dat is niet helemaal hetzelfde accent. Ik gebruik wel typische Gentse adjectieven als vree en wijs, en ik heb zeker ook een Gentse r, maar mijn Gentse tantes verbeteren altijd mijn Gentse ééé‘s en mijn ááá‘s.”
Humo, 8 mei 2012

“Mijn moeder en haar vriendinnen, die er in mijn herinnering allemaal uitzagen als filmsterren, hielden theekransjes en praatten met rooie kaken over de liefde en mannen. Mijn moeder zei altijd: “J’ai besoin de mon petit jardin discret”. Wel, ik ook. En het gaat hierbij niet per se om geheime liefdesrelaties. Ik zit gewoon graag te prutsen in mijn kleine, geheime achtertuin.”
Charlie Magazine, 11 juli 2015

Pascale is een ochtendmens. “Het is het moment waarop de wereld nog in een roes ligt en waaruit je zelf de dag kunt boetseren. ‘s Ochtends kun je bepalen hoe de rest van de dag loopt. Alles is nog onbeschreven en nieuw.”
De Morgen, 14 mei 2016