DeinzeLacht verhuist naar CC Leietheater vanaf winterseizoen 2019-2020

Op zaterdag 21 oktober 2017 werd de eerste steen gelegd van het nieuwe cultuurcentrum in Deinze. Ondertussen vordert de bouw van het Leietheater zeer goed. De prognose is dat het Leietheater volledig klaar zal zijn tegen de zomer van 2019.

In de nieuwbouw is een theaterzaal ondergebracht met 450 vaste zitplaatsen. De zaal krijgt een warm karakter door het gebruik van hout, maar beschikt ook over een degelijke technische en akoestische uitrusting om zo een optimale kijk- en luisterbeleving mogelijk te maken. Ook de ruimtes voor de artiesten voldoen aan de hedendaagse normen op het vlak van comfort en gebruiksgemak.

Behalve de theaterzaal zijn er ook een aantal vergaderzalen en polyvalente ruimtes aanwezig waar niet alleen stedelijke organisaties, maar ook lokale organisatoren en verenigingen gebruik kunnen van maken. De centrale polyvalente ruimte is bovendien opdeelbaar en dus geschikt voor zowel kleine als grotere initiatieven. In het cultuurcentrum komt een cafetaria met terras, ook de burelen van de dienst cultuur en evenementen zullen er gehuisvest zijn.

Bij DeinzeLacht hebben we nu al de beslissing genomen om vanaf het winterseizoen 2019-2020 DeinzeLacht te organiseren in CC Leietheater.


image